Program Gap Year

   

Menteri Pendidikan Tinggi Datuk Seri Idris Jusoh mengumumkan bahawa kementerian akan melaksanakan program Gap Year di lapan universiti tempatan mulai September ini.

Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) merancang untuk mengadakan Program Mobile Community Outreach pada tahun 2017/2018. Projek yang dirancang bagi merealisasikan program ini iaitu Projek Tuisyen BITARA.

KELEBIHAN PROGRAM GAP YEAR KEPADA MAHASISWA

  • Mahasiswa perlu diterapkan dengan budaya sukarelawan supaya mampu memasyarakatkan mahasiswa dan memahasiswakan masyarakat.
  • Budaya sukarelawan dapat membantu mahasiswa menambah kemahiran-kemahiran tambahan (softskills) sebelum benar-benar menceburi bidang pekerjaan.
  • Mahasiswa perlu dilatih dan dididik sentiasa memberi perkhidmatan dan bantuan kepada yang memerlukan dalam usaha membentuk mahasiswa yang holistik dan bermanfaat kepada masyarakat.
  • Mahasiswa masa kini perlu mencabar diri dalam membudayakan aktiviti kesukarelawanan sama ada berkaitan dengan bidang di dalam perkhidmatan mahupun sebaliknya

DOKUMEN PERMOHONAN

 

TUISYEN BITARA

 

   
 
  

VIDEO KORPORAT UPSI

[English Version]

Apa Kata Mereka?

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…